Rabu, 19 Januari 2011

| Internet | Tips: let me google that for you - Mesti cuba

Senario: anda suka berforum. Tiba-tiba ada newbie baru join forum tanyakan soalan-soalan yang bagi senior terlalu asas atau benda boleh dicari gunakan google.

Senior-senior malas nak layan. Newbie merasakan dirinya dipinggirkan. Dan mula membuat provokatif.

Senior merasakan nak sepak saja Newbie. Mula membalas provakasi newbie dengan menulis. "Google kan ada cari ler"

Newbie pun merasa terhina lalu membalas "Aku dah search tapi tak dapat daaaa". Lalu meninggalkan ruangan forum itu dan tak lawat-lawat dah sejak hari itu.

Apa ni... tak payah gado-gado. Kawan berkawan kan baik.Okla kalau senior-senior dah bosan nak menjawab soalan newbie ni. Jangan risau, disini ada web yang sungguh pedas untuk men-bahan para newbie tak reti nak guna google.

Nama web itu ialah "let me google that for you" yang dibina untuk menbahan bagi orang yang suka soalan-soalan yang bole cari kat google.. hahahahahaa.

Meh sini, aku bagi contoh senario:

Newbie: macamana nak masak karipap?
Senior yang eksen: senang je beb klik sini


hahahahahahaha seronok bukan... hahahahahahahahaha

Cara nak guna senang aje.
1. Pergi ke web http://lmgtfy.com/
2. Taip "cara memasak karipap" tekan butang google search
3. Satu link kat bawah share link below akan muncul. Copy dan paste aje link itu.
Selamat mencuba.

6 ulasan:

Aduka berkata...

whoaaa.. canggggiiihhh beb!
http://lmgtfy.com/?q=cara+memasak+karipap

Markonah berkata...

Niceee ! hey hey ;p set la as pop up window ^_^ lebih senang mau komen yaw ;pp

sawn berkata...

yeke bole buat pop ka... jap edit balik

good_boy berkata...

hahaha.cara memasak karipap gak kau letak..kalau dia tanya soalan add math camne lak..haha
tapi mmg slalu gitu kan..malas nak cari..main tanya je...last2 kena hantam..terus zzz~~~

good_boy latest post cara tingkatkan alexa rank anda!!

sawn berkata...

Kalau soklan add math.. susah la... hahahahaha. Aku pun kantoi

good_boy berkata...

hahaha..ko kantoi,aku menyerah kalah terus..haha