Jumaat, 21 Januari 2011

| Motorsikal | Spyshot pandu uji Yamaha 135LC baru (2011) di Malaysia


Wah wah wah... berita panas untuk 2011 sudah keluar. Bagi peminat Yamaha 135LC, tak lama lagi nampak gayanya akan lagi gembira. Kemungkinan tidak lama lagi akan keluar model baru bagi mengantikan motor terhangat di Malaysia.

Berdasarkan rupa motor ni nampak gayanya memang serupa macam Yamaha Jupiter MX baru yang diperkenalkan pada Jakarta Motorcycle Show 2010 yang dikhabarkan akan dijual di Indonesia pada 2011.

Emmm apa yang best pasal motor ni: No. 1, Mesti la ada brek disk belakang.. yesss. No. 2, Gear 5 kelajuan. Walaupun bagaimanapun masih tidak diketahui samada motor baru ni menggunakan fuel injection atau tidak. Apa-apa pun layan la spyshot dibawah ni.

                                     



Tunggu la bila dia masuk nanti. Bila tak tau la.

Spesifikasi motor
Engine type Liquid-cooled 4-stroke ,SOHC, 4-valve
Cylinders Single cylinder
Displacement 134.4 cm3
Bore × stroke 54.0 × 58.7mm
Compression ratio 10.9:1
Max. output 9.21 kW/8500r/min
Max. torque 12.14 N.m/5500 r/min
Starter Electric starter and kick starter
Lubrication Wet sump
Engine oil capacity 1.15 L
Fuel tank volume 4.0 L
Carburetion Mikuni BS25-58*1
Ignition DC C.D.I.

Transmission
Primary /secondary reduction ratio
Cylinders Wet, manual clutch, multiplate
Transmission 5-speed (1-N-2-3-4-5)

Chasis
Frame type Diamond
Suspensions
Suspensions (front/rear) Telescopic fork/ monocross
Brakes
Brakes (front/rear) Hydraulic single disc brake / Hydraulic single disc brake
Tires
Tire size (front/rear) 70/90-17 x 2.15 38P IRC / 100/70-17 x 2.50 44P IRC
Battery: YTZSS (Maintainance-free 12V 3.5Ah)
Spark plug type: CPR8EA (NGK) / U24EPR-9 (Denso)

Posting baru yang berkaitan

| Motorsikal | Lagi Gambar Yamaha Jupiter MX versi 2011 aka 135LC baru

Sumber:

Arena Kereta
Yamaha T135.com

9 ulasan:

Eddy berkata...

kaki lc gak... memang ada brother lori cerita... sebiji macam dalam gambar ini. tunggu je. tapi ada perasan lalu dekat area sg. besar,selangor. laju beb! rege pun dengar RM7k atas

sawn berkata...

Yeke.. uish mahai la camtu...

ceritasekupang berkata...

menarik ni...

Mknace berkata...

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

touyakaruma berkata...

rupa nampak macam huduh sikit arrr

http://touyakaruma.com/blog/

sawn berkata...

Mugkin huduh disebabkan no plet tu kot.. hehehe

Imddin Ahmad berkata...

Rasanya bulan 3 ni kot launching...

Aduka berkata...

dh tgk yg indon punye mmg cun bro.. laju sbb carburetor bsr n saiz lubang blok bsr..

sawn berkata...

Ntah-ntah masuk blok FZi kot.. Tapi pelik aaa kenapa bukan injection.. emmmm